Domů » ZPRÁVY » VERNISÁŽ VÝSTAVY V PARLAMENTU

VERNISÁŽ VÝSTAVY V PARLAMENTU

Den po letošní nadílce Mikuláše pořádala DEKLARACE pod záštitou místopředsedkyně Sněmovny Olgy Richterové vernisáž výstavy SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V ČESKU A EVROPĚ.

Slavnostního zahájení se účastnili kromě poslanců a socialních podniků i zástupci ministerstva práce a sociálních věcí a také společnosti, které se sociálními firmami dlouhodobě spolupracují.

“Výstava je vyvrcholením TÝDNŮ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ VE SNĚMOVNĚ, kterou spolupořádá naše iniciativa sociálních podniků, jsem velmi rád za důvěru, kterou nám vedení poslanecké Sněmovny a zvláště pak paní místopředsedkyně Olga Richterová poskytli. Na výstavě spolupracovala celá řada subjektů, které mají k sociálnímu podnikání co říci a velmi tak děkuji Parlamentnímu institutu, kanceláři místopředsedkyně Sněmovny, MPSV i zaměstnancům Poslanecké sněmovny za spolupráci,” uvedl Zdeněk Kosour, jeden z mluvčích DEKLARACE.

Výstava je k vidění ve Dvoraně PSP až do vánoc. Poté se přesouvá do kampusu ČSOB, která v lednu pořádá dny sociálního podnikání a pak následuje vystavení v prostorách MPSV. O dalším umístění autoři jednají.

Zahájení vernisáže proslovy zástupců Sněmovny, MPSV a DEKLARACE.

“Tuto výstavu pořádáme jako podporu samotného sociálního podnikání a také jako podporu vzniku nového zákona o SP, ke kterému se tato vláda přihlásila ve svém legislativním plánu. Jsem velice ráda, že můžeme vernisáž přivítat právě zde a také za to, že jsme na organizaci celé výstavy spolupracovali právě se sociálními podniky,” uvedla místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová.

Expozice přináší informace o historii sociálního podnikání v různých zemích Evropy a přináší také příklady praxe v Česku. Tvoří ji dvě části, první je vystavena ve Dvoraně Sněmovny a druhá část je pak umístěna přímo před jednacím sálem. Program samotné vernisáže doplnilo vystoupení absolventky konzervatoře pro zrakově postižené a operní pěvkyně Aleny Terezie Vítek.

Fotografie z vernisáže naleznete zde: www.odpovednepodnikani.cz/2022/12/foto-z-vernisaze-vystavy/

Videozáznam vernisáže pak zde: https://youtu.be/jgKxDoqQfUc