Domů » ZPRÁVY » VELETRH SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ VE SNĚMOVNĚ

VELETRH SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ VE SNĚMOVNĚ

DEKLARACE pořádá ve Státních aktech Poslanecké sněmovny parlamentu ČR prezentaci sociálních podniků z různých regionů Česka. Veletrh SP probíhá 24. ledna v den jednání poslanecké sněmovny a představí legislativcům i zaměstnancům PSP celkem 14 vystavovatelů z různých oborů činnosti.

Poslanci, poslankyně i zaměstnanci Sněmovny budou moci zakoupit i ochutnat produkty sociálních podniků a také si poslechnout jaké služby nabízí SP v regionech, které zastupují. Výběr vystavovatelů vznikal ve spolupráci s Podporou sociálního podnikání ČR, které je součástí Ministerstva práce a sociálních věcí. Vystavovatelé jsou jak signatáři DEKLARACE, tak i členové z jiných organizací.

“Velmi děkujeme panu kancléři a zaměstnancům poslanecké sněmovny za možnost uspořádat tuto akci. Pro sociální podniky bude veletrh vyjimečným zážitkem. Jsme rádi, že tak významná státní instituce jako je Sněmovna podporuje myšlenku zaměstnávání zdravotně znevýhodněných zaměstnanců. Poslanecká sněmovna může být svým přístupem inspirací i pro další organizace veřejné správy i komerčních společností”, komentoval Zdeněk Kosour, mluvčí DEKLARACE.

Akce tak navazuje na úspěšné TÝDNY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ VE SNĚMOVNĚ, které DEKLARACE pořádala od září do prosince loňského roku formou série eventů ve spolupráci s předsedkyní Sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou, místopředsedkyní Sněmovny Olgou Richterovou a pod záštitou pana ministra Mariana Jurečky. Více o TÝDNECH zde: www.odpovednepodnikani.cz/tydny

Deklarace odpovědného podnikání je think tank i asociace sociálních podniků. Sdružuje několik desítek společností a vytváří prostor pro debatu o odpovědném podnikání i podporu pro sociální firmy.