Domů » ZPRÁVY » TISKOVÁ KONFERENCE ODSTARTOVALA ZLATOU VÁŽKU 2023

TISKOVÁ KONFERENCE ODSTARTOVALA ZLATOU VÁŽKU 2023

Tiskovou konferencí ze Sněmovny vzlétá Vážka, nový symbol sociálního podnikání. ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards je unikátní projekt, který propojuje všechny spektra společnosti. Od Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky přes státní správu, Kraje až po města a obce. Zapojujeme korporátní i obchodní společnosti, sociální podniky a dokonce i podniky z chráněného trhu práce, které se ještě nepřihlásily k principům sociálního podnikání.

“Sociální podnikání tento rok bez nadsázky opanuje Poslaneckou Sněmovnu..”, uvedla předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová tiskovou konferenci k cenám sociálního podnikání České republiky. Místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová pak zmínila mezinárodní přesah cen, člen představenstva ČSOB, která je generálním partnerem Cen, Petr Hutla pak zdůvodnil, proč je důležitý vznik zákona o registrovaném sociálním podniku pro korporátní společnosti. Ondřej Závodský z MPSV zmínil důležitost vzniku cen ZLATÁ VÁŽKA i aktuální vývoj prací na návrhu nového zákona. Tiskovou konferenci pak uzavřel Zdeněk Kosour z DEKLARACE, který je zároveň mluvčím Cen.

Ve veřejném prostoru se často skloňuje slovo integrace. Věřím, že naše ceny pomohou ukázat, jak skvělou formou integrace je právě zaměstnávání lidí s postižením. Práci vnímám jako lidskou přirozenost a mám radost, že v posledních letech i u nás přibývají sociální podniky, které dávají lidem s hendikepem prostor pro pestřejší a naplněnější život. Těším se, že s pomocí cen vyzdvihneme ty nejlepší“, komentuje vznik ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards Václav Běťák, předseda DEKLARACE.

Vedle novinářů se tiskové konference zúčastnili hosté z řad partnerů a podporovatelů cen, jako je například Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové nebo Kaleidoo.

Více info na www.zlatavazka.cz Záznam z tiskové konference pak najdete zde: https://youtu.be/t2-F-1F_vhk