Domů » ZPRÁVY » SCHŮZKA S MINISTREM JUREČKOU O NÁRODNÍCH CENÁCH I PŘIPRAVOVANÉM ZÁKONU

SCHŮZKA S MINISTREM JUREČKOU O NÁRODNÍCH CENÁCH I PŘIPRAVOVANÉM ZÁKONU

Čtvrteční odpoledne předposledního květnového týdne jsme absolvovali schůzku s panem ministrem Marianem Jurečkou. Deklaraci zastupovali její předseda Václav Běťák (Domov sv. Anežky) a radní Deklarace Zdeněk Kosour (Kolibřík CSR).

“Velmi si vážíme podpory národních cen sociálního podnikání ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards, pan ministr přislíbil svoji záštitu nad akcí a také předání ocenění vítězi jedné z šesti kategorií na listopadovém galavečeru”, uvedl Václav Běťák.

Vedle detailů národních cen sociálního podnikání jsme se stihli také zeptat na aktuální vývoj příprav zákona o sociálním podnikání, který je nyní ve vnějším připomínkovém řízení, pan ministr Jurečka zmínil důležitost diskuzí nad podobou se zaměstnavateli zdravotně znevýhodněných zaměstnanců. Ty probíhají také pod taktovkou Ondřeje Závodského z MPSV již několik měsíců.

“Jsem rád, že oproti předchozímu vedení MPSV je vytvořen velký prostor pro debatu o znění a přínosech připravovaného zákona. Na ten čekají sociální podniky již dlouhou řadu let. Věříme, že tentokrát se legislativního ukotvení sociální podniky skutečně dočkají, čímž se přidáme k celé řadě nejen evropských zemí, kde již v různých podobách zákon o sociálním podnikání mnoho let existuje”, uzavírá výstup ze schůzky Zdeněk Kosour.