Domů » ZPRÁVY » UŽ JEN 10 DNÍ. ZLATÁ VÁŽKA PŘINESE 600000 KORUN MEZI SP

UŽ JEN 10 DNÍ. ZLATÁ VÁŽKA PŘINESE 600000 KORUN MEZI SP

31. července 2023 je uzávěrka pro přihlášky do národních cen sociálního podnikání ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards. V šesti kategoriích získají vítězové i nominovaní odměny v celkové hodnotě 600.000 Kč.

“Jdeme do finále, již jen pár dní se mohou do národních cen sociálního podnikání přihlásit sociální podniky a získat vedle velmi zajímavého finančního ocenění také řadu dalších benefitů. Patří mezi ně např. odborné konzultace nebo ocenění z Poslanecké sněmovny či zaštiťujících ministerstev”, přiblížil Zdeněk Kosour, jeden z mluvčích Deklarace a ředitel cen ZLATÁ VÁŽKA.

/Foto: Zdeněk Kosour, ředitel cen ZLATÁ VÁŽKA při rozhovoru s Alešem Blažkem, CEO společnosti ČSOB, která je generálním partnerem projektu/

Zapojit se může i veřejnost, přihlásit totiž do národních cen mohou sociální podniky i např. jejich zákazníci.

“Ve třech kategoriích hledáme zajímavé projekty sociálních podniků. V další, mé nejoblíbenější, kategorii Asistent roku pak ohodnotíme nejzajímavější příběhy kolegů, kteří se starají o naše zaměstnance s hendikepem. A nakonec kategorie Osobnost roku a Instituce roku jsou pak prestižním oceněním a poděkováním za přínos sociálnímu podnikání v Česku”, přibližuje všech šest kategorií Václav Běťák, předseda Deklarace.

Do konce července je možné vyplnit jednoduchou přihlášku na stránkách www.zlatavazka.cz v šesti kategoriích. Na přelomu srpna a září organizační výbor určí tři oficiální nominanty do každé z nich. V září a říjnu zasedají poroty, které z nominovaných určí pořadí. Vítěze se pak dozvíme na listopadovém galavečeru v Černínském paláci.

100.000 Kč si odnese každý vítěz kategorií Inovativní podnik, Rozvoj regionu a Inspirativní spolupráce. 80.000 Kč pak získá Asistent roku. Ostatní nominovaní pak obdrží další ceny.

Hlavním partnerem národních cen je ČSOB. Záštitu poskytla Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky a také Ministerstvo zahraničí, Ministerstvo práce a sociálních věcí a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.

Více informací získáte na www.zlatavazka.cz