Domů » ZPRÁVY » ÚSPĚŠNÉ SOBOTNÍ TRHY NA SNĚMOVNÍ OPEN

ÚSPĚŠNÉ SOBOTNÍ TRHY NA SNĚMOVNÍ OPEN

Spolupráce s Poslaneckou sněmovnou má za sebou další úspěšnou část. Krásné počasí, skvělá atmosféra a také další seznamování veřejnosti se sociálním podnikání je za námi. Deset stánků, nabídlo výbornou kvalitu produktů s přidanou odpovědnou hodnotou.

Kancléř Sněmovny Martin Plíšek v zahájení zmínil nedávno podepsané Memorandum o spolupráci mezi Deklarací a Sněmovnou, k níž se tato akce vázala. Paní předsedkyně PSP ČR Markéta Pekarová Adamová přivítala a osobně pozdravila zástupce sociálních podniků. Předseda Deklarace Václav Běťák pak v rozhovoru s tiskovým mluvčím paní předsedkyně Martinem Churavým odpovídal na otázky, kde mimo jiné seznamoval návštěvníky Sněmovní open s posláním sociálních firem.

“Velmi děkuji vedení Sněmovny a paní předsedkyni Markétě Pekarové Adamové za další podporu sociálním podnikům. A také kolegům z Deklarace Janu Kloučkovi a Zdeňce Burešové za skvělou organizaci, na níž spolupracovali s SPointem a Podporou českého sociálního podnikání. Posláním Deklarace je zvyšovat povědomí o našem oboru a nabízet servis sociálním podnikatelům formou nevšedních eventů. Obojí se v sobotu zdařilo”, komentoval akci tiskový mluvčí a radní Deklarace Zdeněk Kosour.

V příštích týdnech čeká organizátory sezení nad vyhodnocením nápadů jak následující rok ještě navýšit kvalitu trhů a servis pro sociální podniky. Deklarace se s Poslaneckou sněmovnou dohodla nad zopakování formátu i pro příští rok, opět v rámci akce Zažít město jinak.

/Další foto zdroj Poslanecká Sněmovna: