Domů » ZPRÁVY » GALAVEČER V ČERNÍNSKÉM PALÁCI A PRVNÍ ROČNÍK ZLATÉ VÁŽKY

GALAVEČER V ČERNÍNSKÉM PALÁCI A PRVNÍ ROČNÍK ZLATÉ VÁŽKY

REVENIUM, KVĚTNÁ ZAHRADA, DOBRODÍLO, CIRI, VĚRA HOŠKOVÁ A ONDŘEJ ZÁVODSKÝ to jsou vítězové historicky prvních národních cen sociálního podnikání České republiky. Spolu s nimi organizátoři odměnili také Olgu Richterovou a Leu Surovcovou za mimořádný přínos tématu zaměstnávání zdravotně a sociálně znevýhodněných v minulém roce.

“Z prvního ročníku máme jenom samé pozitivní ohlasy. Jak od zástupců vlády, obou komor parlamentů, tak od samotných sociálních podniků,” hodnotil průběh ředitel národních cen ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards Zdeněk Kosour. Ministr zahraničí Jan Lipavský, jehož resort hostil první ročník v Černínském paláci mluvil ve svém projevu mj. o odkazu Václava a Olgy Havlových, předsedkyně Sněmovny a předsedkyně hlavní poroty Markéta Pekarová Adamová pak o nutnosti přijetí zákona o sociálním podnikání. Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková, která také předávala jednu z cen pro Instituci roku zmínila nutnost užší spolupráce mezi sociálními firmami a veřejnou správou. Aleš Blažek, generální ředitel ČSOB, která byla hlavním partnerem cen, pak vyzval k větší spolupráci mezi korporátními společnostmi a zaměstnavateli zdravotně znevýhodněných osob.

“Děkujeme všem partnerům Zlaté Vážky, zejména Výboru dobré vůle Olgy Havlové a Be Charity Báry Nesvadbové za spolupráci a Heroine za mediální partnerství”, uvedl na společném focení předávajících a oceněných Zdeněk Kosour. Česká televize pak zprostředkovala veřejnosti předávání cen přímým vstupem do Událostí a přítomni byli také další zástupci médií.

První ročník vyvrcholí doprovodným programem, konkrétně listopadovou pracovní schůzkou mezi představiteli sněmovny, sociálními podniky a velvyslanci ze zemí, kde je již sociální podnikání v legislativně zakotveno.

Odkaz na programu a katalog: https://odpovednepodnikani.cz/foto-dny-csob/

Odkaz na tiskovou zprávu: https://zlatavazka.cz/novinky/vitezove-narodnich-cen-zlata-vazka-vyhlaseni-v-cerninskem-palaci/

Více info najdete také na http://www.zlatavazka.cz a na sociálních sítí Deklarace

Shrnutí médií: https://byznys.hn.cz/c1-67262090-firmy-instituce-nebo-asistentky-byly-poprve-oceneny-za-socialni-podnikani-ziskali-cenu-zlata-vazka