Domů » ZPRÁVY » NÁRODNÍ CENY ORGANIZOVANÉ DEKLARACÍ PŘINESOU STOVKY TISÍC PRO SOCIÁLNÍ PODNIKY

NÁRODNÍ CENY ORGANIZOVANÉ DEKLARACÍ PŘINESOU STOVKY TISÍC PRO SOCIÁLNÍ PODNIKY

Zítra slavnostním večerem vyvrcholí práce na prvních národních cenách sociálního podnikání v Česku. Na jejich vzniku se od začátku letošního roku podílely desítky dobrovolníků z řad zaměstnanců či partnerů sociálních firem. Dorazilo nám přes 70 přihlášek, v nichž lidé popisovali zajímavé projekty sociálních podniků, příběhy jejich zaměstnanců i návrhy na ocenění osobností, které pomáhali v uplynulém roce rozvíjet zaměstnávání zdravotně znevýhodněných kolegů.

“Ušli jsme velký kus cesty a já chci moc poděkovat všem, kteří se podíleli na prvním ročníku. Přihlašující do Cen, partneři akce, zaštiťující instituce, nominované podniky, porotci, média a celý organizační tým, vy všichni jste nedílnou součástí prvního letu Zlaté Vážky,” uvedl Zdeněk Kosour, ředitel ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards.

Díky generálnímu partnerovi ČSOB získají v úvodním ročníku sociální podniky nebo v případě kategorie Asistent/ka roku velké odměny. Již získání samotné nominace je velkým úspěchem, znamená jistotu poradenství v hodnotě desetitisíců korun. Vítěz kategorie Inovativní podnik, Rozvoj regionu a Inspirativní spolupráce si pak odnese šek na 100.000 Kč. Nominovaní v kategorii Asistent/ka roku získají 80.000 Kč (první místo), 40.000 Kč (druhé místo) a 30.000 Kč (třetí místo).

Zlatá Vážka vyhlásí i prestižní kategorie Instituce roku a Osobnost roku, zde si vítězové vedle nádherných sošek odnesou také ocenění od sociálních podniků a předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové a vládní zmocněnkyně Kláry Šimáčkové Laurenčíkové. Tedy od předsedkyň Hlavní poroty resp. Veřejné odborné poroty.

V pátek 3. listopadu proběhne slavnostní galavečer, na němž se dozvíme kdo z nominovaných si odnese Zlaté Vážky. “Hlavním cílem našich národních cen je především seznamovat veřejnost i legislativce s úžasnými příběhy lidí, kteří se rozhodli navzdory často těžkému osudu, že to nevzdají a budou součástí běžného pracovního života v naší společnosti . Právě tato vůle a odhodlání, které každý den vidíme u našich zaměstnanců jsou i hlavním pohonem pro křídla Zlaté Vážky. Moc jim děkujeme za inspiraci.”, dodal Zdeněk Kosour.