Domů » ZPRÁVY » SNÍDANĚ S VELVYSLANKYNĚMI KANADY, ESTONSKA A ZÁSTUPCI VELKÉ BRITÁNIE A SLOVENSKA

SNÍDANĚ S VELVYSLANKYNĚMI KANADY, ESTONSKA A ZÁSTUPCI VELKÉ BRITÁNIE A SLOVENSKA

🇨🇦🇪🇪🇬🇧🇸🇰🇨🇿 Jak funguje podpora sociálního podnikání v zemích Evropy a světa?Pracovní snídaně s velvyslankyněmi – její excelencí Emily McLaughlin z Kanady, její excelencí Gita Kalmet z Estonska a zástupci velvyslanectví Velké Británie a Slovenské republiky na téma sociální podnikání v zahraničí a Česku.

Doprovodný program v rámci národních cen ZLATÁ VÁŽKA: Czech Social Business Awards nabídnul inspiraci, nové kontakty a také představení čerstvých laureátů Zlaté Vážky. Probírali jsme příklady praxe v zahraničí, systémy podpory sociálního podnikání státní správou a také postavení sociálních firem ve společnosti daných zemí. Děkujeme Olze Richterové – místopředsedkyni Sněmovny za předsedání, paní poslankyni Evě Fialové za sdílení zkušeností z hlavní poroty Zlaté Vážky. Laureátům Czech Social Business Awards 2023 – podnikům DobroDílo , Revenium a Ondřeji Závodskému pak za seznámení se svojí prací.

Vedle spousty zajímavých výstupů jsme se dohodli na spolupráci se zastupitelskými úřady v rámci druhého ročníku Zlaté Vážky 2024, se zahraničními hostkami a hosty snídaně se tak budete moci setkat v druhém ročníku národních cen sociálního podnikání.

Úžasné produkty pro ochutnávku české tvorby na event dodaly sociální firmy Modrý domeček, Teamium a Sady sv. Prokopa.