Domů » ZPRÁVY » OBĚ KOMORY PARLAMENTU ODHLASOVALY V NÁRODNÍCH CENÁCH ZLATÁ VÁŽKA

OBĚ KOMORY PARLAMENTU ODHLASOVALY V NÁRODNÍCH CENÁCH ZLATÁ VÁŽKA

Ve středu 11. září zasedla hlavní porota Zlatá Vážka: Czech Social Business Awards, jíž vede předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. Porotkyně a porotci procházeli nominace v kategoriích DESIGN ROKU, INSTITUCE ROKU A ASISTENT/KA ROKU.

“Ve druhém ročníku Zlaté Vážky se do hlasování o projektech českého sociálního podnikání zapojili i senátní kluby, připojily se tak k zástupkyním klubů ze Sněmovny, patronkám druhého ročníku Báře Nesvadbové a Lili Khousnoutdinové z nadačních fondů Be Charity a Propolis a k partnerům akce z Nadace O2, ČSOB a MPSV. Velmi všem děkujeme za účast a spolupráci na projektu Zlaté Vážky,” uvedl Zdeněk Kosour, ředitel národních cen.”

Na konci září zasedne i druhá porota – Veřejná odborná, ta bude hlasovat v kategorii SOCIÁLNÍ PODNIK ROKU. V páté kategorie OSOBNOST ROKU již hlasovali zástupci sociálních podniků v červenci.

Vítězové všech kategorií budou oznámeni na galavečeru českého sociálního podnikání v Černínském paláci 1. 11. 2024. Záštitu nad akcí poskytly: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, Ministerstvo zahraničí a vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková.

Nominovaní v kategoriích hlavní poroty:

ASISTENT/KA ROKU: Pavel Sucháček (Sady sv. Prokopa), Marie Svobodová (Sdružení Neratov), Tomáš Příhoda (Restart shop),

INSTITUCE ROKU: Czech invest Zlín, Praha 7, Digismoothie, PEF Mendelova univerzita

DESIGN ROKU: Kauboy, Naturpark12, Švadlenky

Nominovaní z řad sociálních podniků a jejich zaměstnanců si v letošním ročníku rozdělí ceny v hodnotě 900 tisíc korun.